Het idyllische vismeer bij het dorp

 

Schietstoel

 

Orfű: waterplezier voor iedereen!

Ligging

In Zuid Hongarije, in het natuurgebied van het Mecsek gebergte, bij het meer van Kovácsszénája ligt het dorpje Kovácsszénája. Kovácsszénája ligt in een toeristisch aantrekkelijk gebied.

Het gebied is bij uitstek geschikt voor rustzoekers en wandelaars. In de directe omgeving zijn vier meren te vinden. Het dichtstbijzijnde meer - een vismeer - ligt op 150 wandelmeters afstand. Hier kan worden gevist op karper en meerval.

Op ca. 3 km afstand ligt het grootste meer van de vier. Dit meer is te bereiken via een prachtige en makkelijke wandeling door het bos (ca. 30 minuten), een leuke tocht met je 4-wheel drive door de heuvels, met de auto over de weg of met de fiets natuurlijk. In dit meer kan je zwemmen, surfen, roeien, kanoën en waterfietsen.

In het gebied zit veel wild (reeën, herten, wilde zwijnen, fazanten, patrijzen, veel soorten roofvogels, vossen). Al dit wild wordt bejaagd, maar veel leuker is het natuurlijk om er met fototoestel en verrekijker op uit te trekken. Overal staan jagerstorentjes (wij noemen ze "schietstoelen") in het bos en als er geen jagers in zitten mag je ze gebruiken om het wild vreedzaam te bespieden.

Op ca. 25 km ligt Pécs, voorzien van alle moderne voorzieningen en uitgaansgelegenheden. Naast tientallen cafés en restaurants vind je er winkels als Lidl, Interspar, Intersport, MediaMarkt, Electroworld etc.

 

 

Klik hier voor een overzichtskaart.

Met Google Earth kan je ons vinden op:
Breedtegraad: 46° 10'15.98"N
Lengtegraad: 18° 6'37.06"O

 

 

Vakantiehuis Hongarije A Fácán