Kovácsszénája

Kovácsszénája is een zeer rustig dorpje en ligt in een toeristisch aantrekkelijk gebied met bossen, heuvels en vier meren. Men kan er prachtige wandelingen maken, fossielen zoeken of een dagje vissen in het meer.

Abaliget

Abaliget heeft een druipsteengrot van 474 meter lang. Op de wanden zijn de meest grillige figuren ontstaan door het omlaag druppelende water. Bij Abaliget zijn een aantal kleine meertjes waar je kan varen en vissen. Ook een bezoek aan het vleermuismuseum is de moeite waard.

Orfű

Orfű is het toeristische centrum van de regio. Orfű ligt aan het meer van Pécs waar je kan zwemmen, surfen, roeien, kanoën, en waterfietsen. In de omliggende bossen kan je wandelen, fietsen en paardrijden. In Orfű is ook een oude watermolen die je kan bezichtigen. Verder vind je er een winkel, een zwembad, een camping een midget golfbaan en verschillende restaurants.

Pécs

De oude binnenstad van Pécs heeft een mediterrane sfeer, met talrijke terrasjes en leuke winkeltjes. Pécs is de stad van de musea. Ze zijn dagelijks - behalve op maandag - van 10.00 - 18.00 uur geopend. Pécs is in 2010 culturele hoofdstad van Europa en dat verdient het ook!

TV-toren

Vanaf de TV-toren in Pécs heb je een formidabel uitzicht over de omgeving. Bij helder weer kan je zelfs tot aan Kroatië kijken.

Villány

In het wijnbouwgebied van Villány, in het zuiden van Hongarije, ligt één van de meest bezochte Hongaarse wijnroutes. Langs de route zijn tal van oude wijnkelders geopend voor publiek en bestaat de mogelijkheid om de vele verschillende wijnsoorten te proeven. Ook een bezoek aan de beeldentuin is een aanrader.

Siklós

Het historische stadje Siklós (ca. 45 minuten met de auto) is de zuidelijkste stad van Hongarije. Siklós is omgeven door wijngaarden. In het centrum torent de oude burcht boven de wijde omgeving uit. Ook zijn er enkele historische monumenten, waaronder de Turkse moskee.

Balatonmeer

Ná Boedapest is het Balatonmeer de grootste trekpleister. Het meer is het grootste binnenmeer van Europa en er is dan ook volop ruimte voor allerlei vormen van watersport.

Boedapest

Boedapest wordt tot de mooiste hoofdsteden van Europa gerekend. Vanaf de Burchtheuvel zie je de Donau door de stad slingeren. Andere bezienswaardigheden zijn het gezellige Vörösmartyplein, het parlementsgebouw en het volkenkundig museum.

Vlooienmarkt

Iedere zondagochtend wordt in Pécs een grote vlooienmarkt gehouden. Oud of nieuw, er is voor iedereen wat te vinden. Een uitdaging voor de vroege vogels, de markt begint om 7 uur 's ochtends en eindigt om 1 uur 's middags.

Thermaal- en medicinale baden

Hongarije heeft wellicht de meeste thermaal- en medicinale baden ter wereld. Deze bronnen hebben een geschiedenis die ouder is dan 2000 jaar. In de naaste omgeving zijn thermaalbaden in Guneras, Harkány, Magyarhertelend en Sikonda.

Vissen

In de omgeving zijn diverse vismeren waar je tegen betaling terecht kan. Je kan onder andere vissen op karper, meerval en witvis.

Paardrijden

Paardrijden in de vrije natuur. Als een echte cowboy of cowgirl door de bossen en de heuvels.

Pretpark


Vlakbij Pécs is in 2006 het pretpark Mecsextrem geopend. Je kan hier klimmen in wanden en touwen, door de boomtoppen lopen, paardrijden, in een grote bal de helling afrollen en in allerlei andere spannende attracties.

Voor meer info zie: www.mecsextrem.hu.

Fossielen zoeken

Kovácsszénája ligt in een heuvelachtig gebied. De grondsoort is mergel. In de mergelrotsen zijn volop fossielen te vinden.

Smakelijk eten

Wie zich zorgen maakt over het eten in Hongarije doet dit ten onrechte. De Hongaarse keuken is uitstekend en zeer divers. Bovendien is uit eten gaan in Hongarije zeer betaalbaar; voor minder dan Euro 10 eet je je buik rond.