De vier seizoenen

Alhoewel de duur van de seizoenen afwijkt van die in Nederland is ook sprake van vier seizoenen.

De seizoenen hier zijn zeer uitgesproken.

 
 

Dáág winter…

De voorjaarsbloeiers verwennen

ons met hun pracht na de winter

Lente

Groot feest in Mohács, de winter wordt verjaagd door mannen met houten maskers en gehuld in schapenvachten. De natuur explodeert. De bossen zijn bedekt met het frisse voorjaarsgroen. De vissen bijten gretig en het is koel en aangenaam weer om te wandelen of om rond te toeren. De voorjaarszon is al warm genoeg om buiten te ontbijten. Uitgelezen weer voor het bezoeken van steden als Pécs en Boedapest.

 

De bomen zijn nog kaal, maar het daslook schiet al uit de grond. Klaar om gegeten te worden. De eerste verse vitamines van het jaar

   
   

Een veld vol zonnebloemen, daar moet

je wel een foto van maken

Zwoele zomeravonden

Zomer

In het meer van Orfű kan je zwemmen, surfen, roeien, kanoën en waterfietsen. Lekker luieren in de zon, slenteren over de zondagse markt van Pécs, je te goed doen aan al het fruit dat het land te bieden heeft. Uit eten gaan of zelf in de tuin een originele goulash maken in de bográcspan. Vanuit Kovácsszénája zijn vele korte en lange excursies te maken. De zomer is bij uitstek de tijd van het jaar om van het leven te genieten.

 

Prachtige wandelingen door de weilanden

   
   

Vroege vogels maken de mooiste plaatjes

Zongerijpte druiven vol sap

Herfst

De bossen zijn nu op hun mooist. Bronstige herten loeien in de schemering. Rust en ruimte. In de herfst zijn er volop activiteiten in de wijnstreken, de druiven worden geoogst en verwerkt. Villány en omgeving staan bol van de wijnfeesten en wijnproeverijen.

 

De kleurenpracht van de herfst

   
   

Sneeuwpret

Herten- en zwijnensporen in de sneeuw

Winter

Leven in een kerstkaart, de sneeuw nog onaangeroerd, wat een pracht, wat een stilte … Na een lange wandeling is het goed toeven bij de houtkachel met een glas glühwein of warme chocolademelk en een goed boek. Langlaufen voor stoere outdoor avonturiers (geen gebaande loipes, cross country mogelijkheden eventueel met gids).

 

Schaatsen op je eigen meer